Det här vill SVT
Här redovisar vi resultatet av SVT:s strategiska mål och andra ambitioner som SVT har.
De senaste åren har inneburit kraftiga förändringar i mediebranschen och i SVT:s omvärld. SVT bedömer att företagets betydelse för den svenska demokratin, och för svenskt innehåll av hög kvalitet har ökat. SVT utgör även en unik resurs för svensk krisberedskap och för uppgiften att stärka befolkningens motståndskraft mot desinformation.
Mot den bakgrunden har SVT:s strategi reviderats. De grundläggande strategiska målen om värde för samhället och värde för dig kvarstår och flera av indikatorerna är samma som tidigare, vilket är viktigt för långsiktighet och möjlighet att följa utvecklingen över tid men ett par är nya från 2023.
För mer information se publicerade Public Service redovisningar
Värde för samhället
Vi har ställt frågor till publiken om hur stort värde SVT har för samhället.
Källor: Källa: Norstat, 9–80 år (Kantar Sifo 2020–2023), SOM-undersökningen 16–85 år, Norstat, 16–80 år (Kantar Sifo 2020–2023)
Värde för individen
Vi har ställt frågor till publiken om hur stort värde SVT har för varje individ.
Hur många når vi?
Den här grafen visar räckvidden, hur många vi når varje vecka med våra kanaler och tjänster. Det blir allt fler som väljer att endast använda våra tjänster över internet.
Källa: Kantar (9-80 år)
Hur mycket används vi?
Här redovisas hur många minuter per dag som en genomsnittlig person använder oss (tittar på rörlig bild) per dag.
Källa: MMS
Genusstatistik drama
Fr o m mars 2017 har SVT Drama fokus på att öka andelen kvinnliga upphovspersoner i våra produktioner. Vi har därför börjat mäta representationen i följande yrkeskategorier: Huvudförfattare, avsnittsförfattare, konceptuerande regi, avsnittsregi, producent och huvudroll (de fem största rollerna i varje titel). Om ni behöver fördjupad information, eller namn på upphovspersoner vänligen kontakta Göran Dansten, tf Programchef Drama/SVT.
*I förekommande fall kan en person som ansvarat för konceptuerande regi (huvudregi) räknas två gånger, dels under Huvudregi och dels under Avsnittsregi.
*I förekommande fall kan huvudförfattare räknas två gånger, dels under Huvudförfattare och dels under Avsnittförfattare.